Vem driver Discgolfkanalen?

Discgolfkanalen ägs och drivs av mig, Tobias Söderqvist. Jag är en 33-årig discgolfare från Stenungsund som numera bor i metropolen Bollebygd (som ligger mellan Göteborg och Borås). Jag har en enorm passion för sporten vilket gör mig till en tvättäkta discgolfnörd. Discgolfkanalen är ett sätt för mig för att uttrycka mitt nörderi för sporten även utanför banorna och tävlingarna. Det faller mig inte naturligt att uttrycka mig i skrift (enklare att prata med folk då jag är utbildad Idrottslärare som även är mitt jobb) men jag kommer göra mitt bästa för att det ändå skall vara ett nöje att följa denna blogg/hemsida om discgolf.

Discgolf kom till mig ganska sent i livet. Tidigare fanns det egentligen bara fotboll i mitt huvud vilket var en sport jag var ganska lovande i och som jag satsade mina timmar på. Länge hade jag målet att åtminstonde nå Allsvensk nivå. När jag var runt 20 år så blev jag köpt och signad av en klubb i Div.1 och jag var i fantastisk form. Tyvärr skadade jag knäet (broskskada) under andra träningen med laget under försäsongen. Efter operation och rehab så lyckades jag dock ta mig tillbaka i fysisk form lagom till seriestart. Däremot tog det nån månad till att nå liknade form som jag hade innan skadan. Lagom till sommaruppehållet så hade jag nått en hög nivå i mitt spel igen och blev därför uttagen till en uppvisningsmatch under sommaren. Det skulle bli början till slutet av min fotbollskarriär men samtidigt också på ett visst sätt starten till att vara där jag är idag inom discgolfen.

20 minuter i denna uppvisningsmatch skadade jag knäet igen och efter flertalet undersökningar och magnetröntgen så visade sig att jag hade en partiell ruptur på främre korsbandet (halva korsbandet var av). Då mitt knä fortfarande var stabilt valde man att inte operera detta utan istället direkt inleda rehabilitering som för korsbandsskador kan innebära ett års frånvaro. Jag gjorde denna rehabilitering och efter tester så var jag efter ca ett år godkänd till att återigen spela fotboll. Tyvärr tog det bara några få veckor. Då skulle det visa sig att korsbandet ändå inte skulle hålla. Jag landade lite snett efter ett hopp och knäet vek sig. Resten av korsbandet gick av och det blev nu operation och återigen ett till år med rehabilitering. Efter ca året var jag tillbaka på plan men oturen skulle fortsätta efter bara några få veckor. Denna gång lyckades jag med konststycket att skada det andra knäet. Även då skulle det visa sig att jag för tredje gången hade skadat korsbandet. Ny operation och ett nytt år rehabilitering väntade vilket gjorde att jag i princip inte hade spelat nån fotboll på tre hela år. När jag sedan återigen hade tagit mig tillbaka från skada så hade jag alltså missat ca tre års träning av fotboll. Tro mig. Jag var inte i närheten av en lika bra fotbollspelare efter dessa tre år.

Trots detta så gav jag mig inte. Jag skulle tillbaka till mitt gamla spel och jag skulle utvecklas till att bli ännu bättre. Det skulle dock visa sig ta tid. I samband med detta började jag förstå att jag började bli för gammal för att satsa på fotboll fullt ut och nå dit jag ville. Under tiden hade jag, utav en av mina bästa kompisar, blivit introducerad för discgolf och jag köpte min första disc 2011 från en butik som hette Discsport. Jag märkte ganska snabbt att jag även hade lite känsla för att kasta disc. I nåt år spelade jag på skoj samtidigt som jag fortfarande spelade fotboll. Men eftersom jag verkligen är en tävlingsmänniska så började jag fundera på min framtid. Fotboll är ingen sport man kan tävla i på den nivå jag vill under så lång tid av sitt liv. Discgolf däremot kan jag länge spela och tävla i. Detta gjorde att jag bestämde mig för att lägga fotbollsskorna på hyllan och istället lägga den tiden på att kasta plast.

Idag är jag fullt uppslukad av livssttilen som discgolfare och jobbar hela tiden för att bli så bra som jag bara kan bli för att nå stora framgångar inom denna sport. Jag är långt ifrån att vara där jag vill och det krävs mycket jobb och tid för att nå dit. Men dit ska jag.

Med vänlig hälsning, Tobias Söderqvist, Discgolfkanalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *