Brodie Smith har börjat spela discgolf och blivit sponsrad av Discraft – Nyhet

Många vet sen tidigare vem Brodie Smith är. Inte för hans spel på discgolfbanan utan först från sin karriär som Ultimate Frisbeespelare men främst som en trick shot mästare.

Brodie Smith gjorde från början en karriär som spelare i Ultimate Frisbee. I Ultimate frisbee så spelar man i lag och försöker vinna matcher tillsammans. Efter att ha dedikerat och satsat på denna sport under många år så lyckades Brodie nå toppen och där var han under flera år. Tyvärr så hade Brodie även han oturen som många andra att dra på sig flera knäskador. Detta gjorde att han till slut valde att sluta spela Ultimate för att minska risken för fler skador som kanske skulle påverka hela hans liv.

Men efter alla år med en frisbee i handen så hade Brodie lärt sig bemästra detta ting till fullo. Detta gjorde att han började göra trick shots som han filmade och la ut på Youtube, Facebook, Instagram osv. Detta gick så bra vilket gjorde att lyckades locka till sig mängder med följare. Idag har Brodie ca 2,2 miljoner prenumeranter på Youtube, 970 000 följare på Instagram, 930 000 följare på Twitter och 545 000 följare på Facebook. Det är fantastiska summor som han främst har skapat genom kvalitativa videos osv.

Youtubevideo med flest visningar. Hela 67 miljoner visningar

Till slut blev suget att tävla dock för starkt vilket gjorde att Brodie de senaste åren försökt nå toppen i vanlig golf. Men efter många timmar med klubban och flera tävlingar där han försökt kvala in till större tävlingar så förstod Brodie, trots att han är en riktigt bra golfare, att detta skulle kosta han alldeles för mycket innan han kanske skulle nå den nivå han helst ville till.

Efter att Brodie träffat våra storstjärnor Paul Mcbeth och Simon Lizotte för att göra lite trick shots ihop så bestämde dom sig även för att gå ut och filma en runda tillsammans. Denna video (som ni kan se nedan) skulle bli början till en ny karriär som discgolfare för Brodie Smith.

Denna dag då denna video gjordes skulle tydligen väckt ett intresse för Discgolf. Inte bara ett intresse av att spela lite på skoj då och då utan mer av en passion för att se hur bra han kan bli och att äntligen kunna tävla igen. Detta blev alltså starten till en karriär som discgolfare vilket jag ser som mycket positivt för vår sport då vi kommer få betydligt fler som uppmärksammar sporten genom Brodies kanaler. Kanske kan även Brodies kontakter med företag osv även gagna vår sport. Vi har ju länge pratat om att vi behöver fler sponsorer som inte är Discgolfföretag.

Discraft var dock snabba med att se potentialen i detta och har nu signat Brodie i sitt redan stjärnspäckade team. Det var väl inte helt oväntat då Brodie tidigare haft samarbete med Discraft då Discraft även är mycket stora inom Ultimate Frisbee.

Numera vet vi alltså att Brodie kommer spela med en väska full av discraftdiscar. När vi får se Brodie i tävling är ännu dock oklart då Brodie själv anser att han vill kunna prestera innan han ger sig in i hetluften. Vad vi vet är att han vill spela och tävla mot det bästa. Så frågan är hur länge det dröjer innan vi får se Brodie i en post production av Jomez PRO.

I videon nedan kan ni se och höra en lång intervju med Brodie Smith som SmashboxxTV gjorde för några dagar sedan. Det är från den som jag fick mycket av informationen ifrån. Men den bjuder på mycket mer.

//Discgolfkanalen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *