Tävlingen The Memorial är så mycket bättre än banorna dom spelar på – Krönika

Precis som många av er där hemma har jag den senaste helgen suttit och kollat på The Memorial från Arizona, USA. Även om tävlingar som Wintertime Open och Las Vegas Challenge spelas innan så tycker jag personligen alltid att Memorial känns som den officiella starten på discgolfsäsongen. Så kändes det även i år.

Det är alltid en stor förväntan inför denna tävling och det är en riktig klassiker där man spelar runt fontänen på Fountain Hills i förhoppningvis riktigt trevligt väder även om det är tidigt på året. Men den lyxen har proffsen som åker runt på tävlingar som placeras på platser i USA utefter säsong och klimat just för att hitta det sköna soliga vädret.

Memorial är en tävling som är en klassiker och som många prisar. Däremot är det inte sällan tävlingen får kritik på de banor som den spelas på. I år spelades tävlingen på Fountain Hills och Vista Del Camino. Dessa banor är relativt sätt väldigt öppna parkbanor vilket gjort att denna tävling ibland har kallats “The hyzer Championship”. Nu har jag själv aldrig spelat på dessa banor vilket gör att min syn endast är färgad av vad jag har sett i livesändningar och i post productions. Men tyvärr kan jag inget annat än att stämma in på den beskrivningen. Jag har inte räknat och har ingen statistik på detta men det känns som att toppspelarna i denna tävling som visas i media kastar hyzers på 90% av hålen. Jag tycker att Memorial är bättre än så och framförallt så tycker jag att Discgolf som sport är bättre än så.

Tyvärr är detta dock inte det enda problemet. Jag tycker tyvärr att bandesignen är tråkig (även om jag ändå gärna hade spelat där) och inte tillräckligt utmanande för de bästa. Detta tycker uppenbarligen också de som styr bandesignen eftersom de trilskas med att använda sig av upphöjda korgar för att göra det mer utmanande. Men inte nog med det. De använder sig också mer flitigt av s.k. trippelmandon. Då snackar jag inte ens trippelmandon där man ska kasta mellan träd. Utan konstruerade trippelmandon där man på en helt plan gräsyta har ställt ut två stolpar som man sedan fäst ett rep mellan för att skapa nåt slags mål man ska kasta igenom. Detta tycker jag tyvärr nedvärderar en tävling som Memorial och tyvärr tycker jag även det nedvärderar Discgolf som sport.

Så även om jag varje försäsong sitter där och bara väntar att få titta på The Memorial så känns det nu även samtidigt skönt att den tävlingen är klar så vi nu kan se fram emot nästa stora stopp som är Waco Annual Charity Open i Texas. Denna tävlingen spelas, enligt mig, på en otroligt mycket bättre bana som jag tycker är värdig Disc Golf Pro Tour och Discgolf som sport. Detta ser jag fram emot med hög förväntan.

//Discgolfkanalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *