“Mitt liv som Discgolfare” Del 2 – Team Prodigy 2020 – Med Tobias Söderqvist

I förra delen berättade jag lite om min försäsong och hur tankarna var efter säsongen 2019. Vad för analys hade jag och hur ska jag ta mig framåt till säsongen 2020. Trots att vädret denna vinter har varit otroligt regnigt så har träningen gått framåt hela tiden. Speciellt puttningen tycker jag börjar hitta rätt även om det är mycket kvar att jobba på. En annan detalj som jag också lagt mycket tid på under denna försäsong är just titeln på detta inlägg. Team Prodigy 2020!

Jag kan med stor stolthet i skrivandet berätta att jag under 2020 kommer spela för Prodigy Disc och Prodigy Disc Europe. Väldigt glad och tacksam för förtroendet från gänget i Finland där Prodigy har sitt europakontor. Det är egentligen fantastiskt att det finns dom som tror på en och som tror på det som man kan uträtta både på och utanför banan. Mina mål för discgolfen är just både på och utanför banan. Förutom att jag vill bli så bra discgolfare som jag bara kan bli och med de resultat som det kan medföra så vill jag även hjälpa sporten framåt samt att få den att växa. Att det då finns företag som i detta fall tror på att jag kan medföra detta är en stor morot för att fortsätta.

I samband med att jag skrev på för Prodigy så blev det automatiskt så att jag idag inte kunde fortsätta att representera Fyndisc (som har vart min sponsor de senaste två åren) då Fyndisc idag inte säljer produkter från Prodigy. Det var ett tungt beslut att ta då jag verkligen inte har nåt annat än postivt att säga om Fyndisc samt ägarna Max och Andreas. Jag kan heller inget annat än att fortfarande rekommendera Fyndisc för er som köper discar av annat märke än Prodigy. För er som idag kastar Prodigy eller vill testa några av deras discar så kan jag rekommendera Discsport, Disc Guys eller Discexpress i Sverige. Annars kan du även vända dig till Powergrip eller Prodigy Store EU i Finland då det både är enkelt och går snabbt att beställa därifrån. Jag vill dock återigen verkligen tacka Fyndisc (Andreas och Max) för tiden ihop. Så tacksam för ert stöd. Önskar er all lycka med butiken i fortsättningen.

Bytet till Prodigy gör att jag nu under försäsongen blir tvungen att både testa nya discar men också lära mig en helt ny bag. Trots att jag tidigare år både kastat och testat lite Prodigy så blir det mesta ändå väldigt nytt. Jag tycker det är otroligt roligt att testa nya discar men av egen erfarenhet så tar det mycket tid att både hitta och lära sig en ny bag. Jag har ju haft en del sponsorer under mina år och har gjort denna process tidigare vilket gjort att jag lärt och kommit på en process som för mig gör det lite mer strukturerat. Så fort jag fick mina discar så började min träning med att välja vilka Putters och Midranges jag skulle använda i år. Jag tog med mig alla modeller till ett fält eller fotbollsplan och gjorde detta under x antal dagar. När jag sedan många timmar och dagar senare hade fått en bra känsla för hur discarna ligger i handen och hur de flyger så kunde jag välja ut ett antal som jag ville utvärdera ännu närmare. Efter att ha testat modellerna (putters och midrange) så tog jag sedan med dessa ut i skogen/banan för att testa dessa genom tunnlar och alla möjliga vinklar. Efter detta har jag sedan en mycket bra bild av vad som funkar för mig och vad jag behöver ha i min bag. Just nu har jag gått vidare till att göra om samma process fast då istället med fairwaydrivers (och hybridserien). Det mesta i den kategorin är redan testad och klar men håller fortfarande på att testa ut vilken jag ska använda för hyzerflipps och turnovers. I samband med detta kommer jag även börja testa ut vilka distansdrivers jag kommer vilja ha i väskan. När sedan alla discar är valda så fortsätter processen att verkligen börja lära känna varje disc in på djupet så jag till 110% kan lita på det jag har i väskan.

Min första tävling kommer spelas på Ale gul vilket innebär att fokus kommer ligga på att kasta mina putters och midrange på hög nivå då denna bana för mig innebär att jag kastar dessa disckategorier från tee på i princip alla hål. Andra tävlingen (helgen efter Ale gul) däremot spelas i Onsala och där kommer jag även behöva ha bra koll på alla drivers. Så jag har en del jobb framför mig med att lära känna mina nya discar. Men jag kan redan säga nu att jag till slut kommer vara riktigt nöjd med discarna i bagen då det finns många riktigt bra modeller att välja på samt att jag verkligen älskar de plaster som Prodigy gör sina discar av. Så nu är det bara upp till mig att göra jobbet som krävs.

Jag sitter här och känner att jag verkligen vill skriva om och berätta vilka discar som jag prisar och använder i Prodigys line-up men jag väntar lite med det då jag inom en snar framtid kommer göra en “In the bag” där ni kommer kunna se hur min bag kommer se ut i början av säsongen. Men två discar som jag redan nu tycker ni ska ta och testa är A3 750 och FX-2 400g. A3 i 750-plasten (greppig men aningen styv)är en överstabil approachdisc med låg profil. Skön i handen för både backhand och forehand. En disc jag troligen kommer använda både mycket i skogen och i det öppna. FX-2 i 400g (greppig lite mjukare plast) plasten är en överstabil Fairwaydriver med bra glid. Nåt du kan lite på i alla förhållanden. Tror den även kan vara riktigt skön när man väl hunnit spela in en.

Nu hoppas jag bara att säsongen kan starta den 13e April då Västkusttouren gästar Ale Discgolfcenter (detta paradis). Som det ser ut nu så hoppas vi att detta kan bli av trots det berömda coronaviruset. Oavsett så fortsätter nu träningen och just nu ser det också ut som att våren mer och mer är på ingång. äntligen!

//Tobias Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *